Izmiče im play-off
92

Košarkaši Borca se potrovali u hotelu u Mostaru pred ključni meč ABA 2 lige i izgubili za zelenim stolom

E. B.
Foto: Dragana Stjepanović/ABA 2 liga
Foto: Dragana Stjepanović/ABA 2 liga
Košarkaši Borca su se potrovali u hotelu u Mostaru pred ključni meč ABA 2 lige protiv Heliosa i nezadovoljni su jer su izgubili službenim rezultatom 20:0.

Posljednji turnir ligaškog dijela ABA 2 lige igra se u Širokom Brijegu, a u pretposljednjem kolu Borac je imao priliku protiv Heliosa pobjedom zakoračiti u play-off.

No, u hotelu u Mostaru košarkaši Borca su se potrovali i zatražili odgađanje utakmice, što ABA liga nije uvažila i registrovala je meč službenim rezultatom 20:0 u korist Heliosa.

"Nakon prekjučerašnjeg trovanja hranom u restoranu hotela u Mostaru igrača i stručnog štaba KK Borac, ovim putem želimo da informišemo javnost da se članovi crveno-plavog tabora postepeno oporavljaju. Također, želimo da izrazimo nezadovoljstvo odlukom KK Helios da ne prihvati molbu za odgađanje meča usljed vanredne situacije. Želimo da izrazimo i nezadovoljstvo odlukom menadžmenta ABA lige da utakmicu registruje 20:0 za ekipu KK Helios i dodijeli nam minus bod na tabeli takmičenja.

Treba uzeti u obzir da je ovo kardinalna greška organizatora turnira to jeste ABA lige i hotela u kome su smješteni crveno-plavi, te da ove odluke i konkretna situacija direktno utiču na konačan rasplet plasmana našeg Borca u play-off ABA 2 lige.

Nadamo se da će se igrači oporaviti do sutrašnjeg i ujedno i posljednjeg duela u regularnom dijelu sezone ABA 2 protiv ekipe KK Sutjeska", poručili su iz Borca.

Borac će morati pobijediti Sutjesku, te se nadati porazima Heliosa protiv Podgorice, te Pelistera protiv Podgorice i Spartaka kako bi zauzeo osmo mjesto i plasirao se u play-off.