Druga ABA liga
41

Košarkaši Borca se obrukali i izgubili od Sutjeske iako su u posljednoj dionici vodili 20 razlike

K. H.
Foto: Dragana Stjepanović/Druga ABA liga
Foto: Dragana Stjepanović/Druga ABA liga
Košarkaši Borca iz Banje Luke doživjeli su drugi poraz u Drugoj ABA ligi, a oni su danas u susretu 11. kola izgubili od Sutjeske sa 75:74, iako su pred početak posljednje dionice imali čak 20 poena prednosti.

Borac je bolje otvorio meč i već nakon prvih deset minuta imao prednost od sedam poena (20:13), a do poluvremena ta razlika je dodatno narasla i nakon 20 minuta igre iznosila je 15 poena. Rezultat je bio 48:33.

I u nastavku meča Borac je nastavio s dobrom igrom i bio je puno bolji tim od gostiju iz Nikšića, a pred posljednju dionicu imali su prednost od 20 poena i koliko god nevjerovatno zvučalo, na kraju su doživjeli poraz.

Borac je u posljednjoj četvrtini postigao samo jedan poen iz igre, a gostujući košarkaši znalački su kaznili sve njihove promašaje i malo po malo uspjeli doći do rezultatskog egala, ubrzo i preokreta i na kraju do pobjede.

U pobjedničkim timu istakao se Radosav Spasojević koji je ubacio 20 poena, a pratili su ga Vladimir Tomašević sa 19 i Miloš Koprivica sa deset ubačenih poena. U ekipi Borca najefikasniji je bio Aljoša Naković koji je ubacio 11 poena.

Bez obzira na ovaj poraz, Borac ostaje na prvom mjestu u Drugoj ABA ligi s omjerom od devet pobjeda i dva poraza, a isti omjer ima i KK MTZ s kojim će se sastati u narednom kolu.

Rezultat po četvrtinama:

Borac - Sutjeska 74:75 (20:13, 28:20, 16:11, 10:31)

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore