Iako Britanci imaju dobar tim
0

Košarkaši BiH večeras nemaju pravo na kiks

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/Fotoservis
Foto: Arhiv/Fotoservis
Košarkaška reprezentacija BiH večeras u dvorani "Mirza Delibašić" u Sarajevu u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2011. dočekuje trenutnog lidera u našoj grupi B, Veliku Britaniju.

Nakon odličnog starta u kvalifikacijama i domaće pobjede protiv Ukrajine, košarkaši BiH su potpuno podbacili u Mađarskoj, dozvolivši sebi luksuz da izgube od daleko slabijeg protivnika.

Doveli su tako sebe u situaciju da u utakmici protiv Velike Britanije ne smiju ni pomisliti na neuspjeh, jer bi time plasman na EP iduće godine u Litvaniji ostao u sferi teorije.

Svjestan je toga i selektor Sabit Hadžić, koji je jučer na pres-konferenciji u Sarajevu najavio bitno drukčiji pristup igri u odnosu na mađarsku epizodu koja se ne smije ponoviti.

"Oni imaju dobar tim i spremaju se za Olimpijske igre u Londonu 2012, ali uz podršku publike i maksimalan angažman mi teško možemo izgubiti. Osim toga, alternativu nemamo, moramo pobijediti sve domaće utakmice", kazao je Hadžić.

Igrači također jesu razočarani prikazanom igrom i porazom u Mađarskoj, ali su Kenan Bajramović i Henry Domercant jučer istakli da su sad fokusirani na Britance, koje, kako su rekli, jedino možemo pobijediti uz maksimalno zalaganje, dok će podrška publike u ovom meču biti od velike važnosti za naš tim.

Utakmica počinje u 20.45 sati uz direktan prijenos na BHT 1.