Košarka
0

Košarkaši BiH u prijateljskom susretu poraženi od Rusije

Piše: D. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Košarkaška reprezentacija BiH je u prijateljskom susretu poražena od Rusije rezultatom 80:67.

Bh. košarkaši su loše započeli susret s Rusima. Stipanović i Teletović su promašili za tri poena, a potom je i Kikanović promašio dva bacanja. Reprezentativci Rusije su imali sigurno vodstvo koje je iznosilo i po 14 poena. Naši košarkaši su uspjeli smanjiti razliku, pa je prva četvrtina završena rezultatom 25:16 u korist Rusije.

U nastavku su Rusi ponovo povećali svoje vodstvo na više od 10 koševa razlike, dok su bh. košarkaši pravili mnogo grešaka u napadu. To je rezultirao ubjedljivijim vodstvom reprezentacije Rusije, koji su napravili prednost od 21 poen. Greške Teletovića i njegovih saigrača su omogućili Rusima da odu na +27. Prvo poluvrijeme je završeno rezultatom 51:25 u korist Rusije.

U trećoj četvrtini su Rusi nastavili s boljom igrom, tako da su na njenom kraju vodili rezultatom 68:43. U istom ritmu su odigrali i posljednji period te su slavili rezultatom 80:67.

Ovo je bio treći poraz bh. košarkaša na pripremama u Sloveniji tokom kojih su odigrali četiri meča. U prvom meču BiH je sa 68:63 savladala Gruziju, od koje je poražena dan kasnije sa 78:81. U trećem pripremnom meču bolji od Petrovićevih izabranika bili su Slovenci sa 54:70.

Košarkaši BiH sutra se vraćaju u Sarajevo, gdje će trenirati do četvrtka, kada će otputovati u Njemačku. Na turniru u Ulmu BiH će odigrati pripremne mečeve s Njemačkom, Grčkom i Makedonijom.

Do kraja priprema BiH će učestvovati i na turniru u Atini.