Košarka
0

Košarkaši BiH saznali imena protivnika u kvalifikacijama za EP

FENA
Muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine nastupit će u B-grupi kvalifikacija za EP 2011. u Litvaniji s ekipama Mađarske, Makedonije, Ukrajine i Velike Britanije, odlučeno je žrijebom u Freisingu (Njemačka).

Košarkaši BiH prvi meč kvalifikacija odigrat će 5. augusta protiv Ukrajine.

Svi mečevi kvalifikacija, inače, bit će odigrani u augustu, a pobjednici triju grupa i dvije najbolje drugoplasirane reprezentacije izborit će plasman na EP. Ostale ekipe igrat će u baražu, odakle će najbolja reprezentacija popuniti preostalo, 16. mjesto na Eurobasketu.

Direktan plasman na EP izborile su selekcije: Španije, Srbije, Grčke, Slovenije, Hrvatske, Francuske, Turske, Rusije, Njemačke i domaćina Litvanije.

Pregled svih kvalifikacijskih grupa:

A-grupa: Finska, Italija, Latvija, Crna Gora i Izrael. B-grupa: BiH, Mađarska, Makedonija, Ukrajina, Velika Britanija C-grupa: Belgija, Portugal, Poljska, Gruzija i Bugarska.

Ženska košarkaška reprezentacija BiH nastupit će u B-diviziji EP-a, u grupi B sa selekcijama Estonije, Luksemburga, Švicarske i Albanije. Prvi meč košarkašice BiH odigrat će 4. augusta protiv Švicarske.