Košarka
0

Košarkaši BiH otputovali u Njemačku

FENA
Reprezentacije BiH u košarci (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Reprezentacije BiH u košarci (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine otputovala je danas u Njemačku, gdje će u naredna tri dana odigrati tri pripremne utakmice.

Selektor Aleksandar Petrović na turnir u Ulm poveo je 12 igrača, koji će braniti boje BiH i na Eurobasketu u Sloveniji. U Njemačku su otputovali: Zack Wright, Nemanja Gordić, Muhamed Pašalić, Nihad Đedović, Marko Šutalo, Dalibor Peršić, Ante Mašić, Mirza Teletović, Edin Bavčić, Elmedin Kikanović, Nedžad Sinanović i Andrija Stipanović.

Na turniru u Ulmu BiH će odigrati pripremne mečeve protiv Njemačke (petak, 20.30 sati), Grčke (subota, 17.00) i Makedonija (nedjelja, 14.00).

Nakon turnira u Njemačkoj, bh. košarkaši će učestvovati na turniru u Atini, gdje će odigrati još tri meča. Sastat će se s reprezentacijama Litvanije, Italije i Grčke.

Na Eurobasketu u Sloveniji reprezentacija BiH nastupa u B-grupi sa selekcijama Litvanije, Makedonije, Crne Gore, Srbije i Latvije. BiH se u prvoj utakmici 4. septembra sastaje s Latvijom, u dvorani ''Podmežakla'' u Jesenicama.