Za prolazak grupe
137

Košarkaši BiH ipak u direktnom TV prijenosu igraju odlučujući meč protiv Mađarske

D. P.
Ključna utakmica za prolazak grupe (Foto: FIBA)
Ključna utakmica za prolazak grupe (Foto: FIBA)
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras igra utakmicu za prolaz u drugi krug pretkvalifikacija za Olimpijske igre, a duel će se ipak igrati u direktnom TV prijenosu na Face TV.

Košarkaški reprezentativci BiH večeras će u poljskim Gliwicama igrati treće kolo grupne faze pretkvalifikacija za Olimpijske igre. Rival je selekcija Mađarske, a pobjeda u ovom duelu izvjesno će nas odvesti u polufinale takmičenja.

BiH nema pravo na kiks, a za razliku od prethodna dva meča grupne faze, ovoga puta duel će biti u direktnom TV prijenosu. Prava na prijenos utakmice osigurala je Face TV.

Uoči posljednjeg kola zaista je mnogo kombinacija za prolaz, ali ipak je najizvjesnije da nas pobjeda vodi dalje. Poljska i Portugal će svoju utakmicu odigrati od 18 sati što je svakako olakšavajuća okolnost za naš tim, jer ćemo u duelu protiv Mađarske tačno znati šta nam je potrebno za prolaz.

Podsjetimo, ukoliko naša reprezentacija zauzme jedno od prva dva mjesta na turniru u Gliwicama, plasirat će se u polufinale gdje će ući i dvije najbolje ekipe iz grupe A u kojoj su Češka, Izrael, Estonija i Sjeverna Makedonija.

Mjesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre će dobit će samo ekipa koja osvoji turnir.

Susret Bosna i Hercegovina - Mađarska igra se večeras u 21 sat u poljskom gradu Gliwice. Osim televizijskog, osiguran je i tekstualni prijenos na portalu Klix.ba.