Bolji od moskovskog CSKA
0

Košarkaši Barcelone prvi finalisti Eurolige

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Košarkaši Barcelone prvi su finalisti Eurolige. U polufinalnoj utakmici Final Foura koji se igra u Parizu savladali su moskovski CSKA sa 64-54.

Bila je to tvrda utakmica koju je bolje otvorila ruska ekipa. CSKA je poveo s 9-2, a Katalonci su prvi koš iz igre postigli tek u šestoj minuti.

Štaviše, ukupno su u prvoj dionici svega četiri poena upisali iz igre, ali ipak su tu četvrtinu završili u svoju korist s 12-11, ponajprije zahvaljujući brojnim promašajima Moskovljana.

CSKA je u drugoj četvrtini uspio još jednom povesti (19-17), nakon čega Barcelona više nije ispuštala prednost iz svojih ruku. Na poluvrijeme je otišla s osam poena viška (29-21), a tu je prednost uglavnom održavala i u trećoj četvrtini (47-41).

U posljednjoj su se dionici košarkaši Jevgenija Pašutina u tri navrata približili na samo tri koša zaostatka, posljednji put kod 53-50, ali to je bilo i sve što su učinili. Završnica je pripala Špancima koji će u nedjeljnom finalu loviti svoj drugi naslov, nakon onoga koji su osvojili prije sedam godina na Final Fouru koji su sami organizirali.

Fran Vazquez je s 11 koševa u petak bio najefikasniji u Barceloninom sastavu (imao je i šest skokova), a po poen manje su postigli i Ricky Rubio (uz osam asistencija) i Juan Carlos Navarro. Ramunas Šiškauskas je s 19 poena i pet skokova bio najbolji u redovima poražene ekipe, Saša Kaun je dodao devet poena i deset skokova.

U drugom polufinalu u Bercyju se kasnije večeras sastaju Partizan i Olympiacos.

Euroliga, Final Four, polufinale:

Barcelona – CSKA 64-54 (12-11, 17-10, 18-20, 17-13)

Partizan – Olympiacos (21.00)