Košarka
0

Košarkaši 3K Sarajevo pobjednici Regionalne lige

FENA
Košarkaši 3K Sarajevo pobjednici su Regionalne lige u košarci u kolicima.

Sarajlije su konkurenciji timova iz Austrije, Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine na kraju bili najbolji i zasluženo osvojili titulu prvaka regiona.

U finalnoj utakmici, koja je odigrana u Ljubljani, susrela su se dva kluba iz Bosne i Hercegovine, a košarkaši 3K Sarajevo savladali su KKI Vrbas rezultatom 79:62.

Najefikasniji kod pobjednika bio je Mufid Čejvan s 26 poena, Majstorić je dodao 18, a Šutić 15, dok je kod Vrbasa Demirović postigao 28 poena.

"Ovo je veliki uspjeh za naš klub, ali i bh. sport uopće, jer malo koji bh. klub se može pohvaliti osvajanjem Regionalne lige", rekao je Samir Fazlić, predsjednik 3K Sarajevo.

"Želio bih čestitati KIK Vrbas na sportskoj borbi, također i KIK Sana iz Sanskog Mosta za osvojeno treće mjesto. Ovaj rezultat će nam biti poticaj da u budućnosti radimo još više, a nadam se da će i strukture vlasti prepoznati naše napore i ostvarene rezultate, te da će nas podržati kako bismo nastavili ovu sjajnu sportsku priču", dodao je.

U najbolju petorku lige izabrana su dva košarkaša 3K Sarajevo, Nihad Majstorić i Mufid Čejvan, a pehare najboljima uručio je proslavljeni slovenski košarkaš Peter Vilfan.