"Bit će veliko pojačanje"
18

Košarkaš Nemanja Gordić se vratio u Bosnu i Hercegovinu nakon devet godina

K. H.
Nemanja Gordić u dresu reprezentacije BiH (Foto: D. Z./Klix.ba)
Nemanja Gordić u dresu reprezentacije BiH (Foto: D. Z./Klix.ba)
Iskusni bh. košarkaš i bivši reprezentativac naše države Nemanja Gordić predstavljen je kao novi igrač Igokee, a u našu državu vraća se nakon devet godina, odnosno od sezone 2013-2014 kada je prvi put igrao za ovaj tim.

Ovaj 34-godišnjak je posljednji angažman je imao u rumunskom Cluju, a sada se odlučio vratiti u našu državu i obući dres najkvalitetnijeg bh. tima.

Za Igokeu je Gordić nastupao prije tačno deset godina, a još je, osim za Cluj, igrao i za Partizan, Budućnost, Lotomaticu iz Rima, Azovmash, Cedevitu, i Mornar Bar.

"Nemanja Gordić se nakon 10 godina vraća u Igokeu. Iskusni playmaker je u dosadašnjoj karijeri još nastupao za Budućnost, Lotomatiku, Azovmaš, Partizan, Cedevitu, Mornar i Cluj, odakle dolazi u Laktaše", navli su iz kluba i dodali:

"Sigurno da će doprinijeti svojim znanjem i iskustvom, i da će biti prava podrška Mudiju i mladim igračima poput Kondića, Stankovića i Delalića."

Treba reći i to da je Gordić 2020. godine postao najbolji strijelac svih vremena u ABA ligi, a u tom periodu je prestao igrao za reprezentaciju naše države, iako je tadašnji selektor Vedran Bosnić računao na njega.