Porodica Rivers
2

Košarkaš Houstona tražio isključenje trenera Clippersa iako mu je on otac

K. H.
Meč između Houston i LA Clippersa obilježila je jedna zanimljiva situacija u kojoj je košarkaš Rocketsa Austin Rivers tražio isključenje vlastitog oca Doca Riversa koji je trener Clippersa.

Trener Clippersa je zbog žestokih protesta isključen u finišu utakmice, a dok je on vodio raspravu sa sudijama, njegov sin i košarkaš Houstona Austin Rivers tražio je od sudija da mu pokažu tehničku grešku i isključe ga s utakmice.

Dok je njegov otac izlazio s terena s obzirom na to da je isključen iz igre, njegov sin Austin bio je vidno raspoložen i vidi se da je uživao u tom trenutku, što je na kraju utakmice i rekao.

"Jako volim svog oca, ali sam uživao u trenutku kada je napušta igru. Stvarno sam uživao i bilo je veoma zabavno", rekao je ovaj košarkaš.

Novinari su naravno tražili i komentar njegovog oca, a on je kratko rekao da je njegov sin postupio ispravno i da je njegova reakcija primjerena.

Podsjećamo, Houston je ovaj meč pobijedio rezultatom 102:93, a najbolji igrač meča bio je James Harden koji je ubacio 47 poena.