Sukob na terenu
16

Košarkaš Bostona žestoko optužio Dončića: On je teatralni glumac i sudije mu vjeruju

Klix.ba
Slovenski košarkaš Luka Dončić imao je manji konflikt s igračem Boston Celticsa Jaylenom Brownom koji ga je nakon meča optužio za "teatralnu glumu".

Meč između Dallasa i Bostona odigrao se u noći sa subote na nedjelju u American Airlines centru u Dallasu, a pobjedu je upisala domaća ekipa rezultatom 113:104.

Dončić je pomenuti meč otvorio na sjajan način, pogodio je dvije uzastopne trice, prvu preko ruke Irvinga, a drugu nakon što je istog igrača driblingom izbacio iz igre. To nije bio sve što je Dončić uradio u tom meču s obzirom na to da je domaće navijače oduševio i prekrasnom asistencijom za DeAndrea Jordana.

Kada se krenuo vraćati u odbranu, sudario se sa Jaylenom Brownom koji mu se kvarno postavio znajući da Slovenac neće gledati ispred sebe, nakon čega je Dončić završio na parketu. Nastala je manja gužva, došlo je čak i do naguravanja igrača, a na kraju je Brown dobio tehničku grešku.

"Nisam vidio Dončića, on je kriv jer se zabio u mene. Ovo što je on napravio se zove 'flopping' (teatralno bacanje), ali su sudije nasjele na njegovu glumu i dali su mi tehničku grešku", kazao je Brown.

Dončić je meč protiv Bostona završio sa 15 ubačenih poena i osam asistencija, a na terenu je proveo nešto manje od 31 minutu.