Košarka
0

Košarka: Zvezda osvojila naslov poslije 17 godina

FENA
Foto: EPA
Foto: EPA
Košarkaši Crvene zvezde osvojili su naslov prvaka Srbije, pobijedivši u četvrtak u trećoj utakmici finalne serije Partizan 58:54 (18:17, 10:20, 18:7, 12:10).

Zvezda je naslov državnog prvaka osvojila postala poslije 17 godina, a ujedno je i prekinula niz Partizana od 13 uzastopnih titula.

Crveno-bijeli su tako okrunili sezonu u kojoj su osvoji trostruku krunu.

Izabranici Dejana Radonjića prethodno su osvojili Kup Srbije i ABA ligi, čime su izborili sudjelovanje u Euroligi sljedeće sezone.

Partizan se bolje snašao na početku susreta i djelovalo je da ima snage napraviti 'brejk' i unijeti neizvjesnost u seriju.

Crno-bijeli su u nekoliko navrata imali dvoznamenkastu prednost, ali nisu uspjeli izdržati pritisak u drugom poluvremenu, koje je Zvezda dobila rezultatom 30:17.

Serijom 11:0 Zvezda je uhvatila priključak i djelovalo je da će lako doći do pobjede, jer je tri minuta prije kraja imala osam koševa prednost (56:48).

Tim iz Humske se borio, prišao na 56:53, ali nije imao snage za preokret, posebno poslije promašaja Dragana Milosavljevića s linije slobodnih bacanja.

Najefikasniji u pobjedničkom timu sa po 13 poena bili su Luka Mitrović i Branko Lazić, dok je nezaustavljiv u Partizanu bio centar Nikola Milutinov sa 17 poena.