Košarka
0

Košarka: Počinju američke kvalifikacije za Olimpijske igre

FENA
Deset reprezentacija s područja Amerike će od srijede 22. kolovoza do 2. rujna sudjelovati na kvalifikacijskom košarkaškom turniru u Las Vegasu s kojeg će samo prve dvije provoplasirane ekipe osigurati izravno pravo sudjelovanja na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine.

Mogućnost odlaska u Peking dobit će i reprezentacije koje na ovom turniru zauzmu treće, četvrto i peto mjesto. One će naime kroz dodatne kvalifikacije u srpnju iduće godine pokušati izboriti odlazak na Olimpijadu.

Reprezentacije su podijeljene u dvije grupe. U prvoj se nalaze Argentina, Meksiko, Panama, Portoriko i Urugvaj, a u drugoj domaćin SAD, Kanada, Brazil, Venezuela i Djevičanski otoci.

Favorit turnira je američka reprezentacija za koju će igrati, između ostalih, Kobe Bryant, Lebron James, Carmelo Anthony i Jason Kidd.

Aktualni olimpijski prvak Argentina u Las Vegas dolazi u oslabljenom sastavu jer su igranje za reprezentaciju otkazali Manu Ginobili, Andres Nocioni i Fabricio Oberto.

Pobjednik posljednjih Panameričkih igara "Samba Team" Brazil će nastupiti gotovo kompletan sa svojim zvijezdama Leandrom Barbosom i Hilariom Neneom, ali bez Andersona Varejaoa.