Košarka
0

Košarka: Miloš Mirković ne može igrati za BiH na EP-u

NINA
Miloš Mirković, košarkaš koji je bio jedan od najboljih u dresu reprezentacije BiH na mediteranskim igrama, neće moći nastupiti za BiH na predstojećem Evropskom prvenstvu u SCG-u koje se od 16. septembra igra u Beogradu .

“Naknadnim pregledom nekih spisa koje smo dobili, našli smo da je Mirković bio na popisu slovenske U-20 reprezentacije. On nema nijedan nastup za tu reprezentaciju, ali to što je bio na popisu dovoljno je da ne može igrati za BiH”, kazao je Mensur Bajramović, selektor reprezentacije BiH.

Košarkaška reprezentacija BiH okuplja se sutra u Sarajevu, a već sutra navečer selektor Mensur Bajramović odradit će prvi trening s igračima. Dan kasnije planiran je liječnički pregled nakon kojeg će igrači i stručni stožer otići u Sloveniju gdje će se pripremati do odlaska u Beograd.

Popis igrača koji idu na EP: Damir Mršić, Saša Vasiljević, Vedran Princ, Henry Domecant (priključit će se reprezentaciji tek u Sloveniji), Bariša Krasić, Siniša Kovačević, Jasmin Hukić, Danilo Palalić, Mujo Tuljković, Elvir Ovčina, Aleksandar Radojević, Kenan Bajramović, Mirza Teletović, Samir Lerić i Edin Bavčić.