Košarka
70

Konaković: Danas potpisujem sredstva za rješenje slučaja "Vučurović", KK Bosna opstaje

Piše: D. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković je u izjavi za portal Klix.ba potvrdio da će danas odobriti sredstva kojim će biti isplaćen dug Nikoli Vučuroviću, čime će biti riješen jedan od gorućih problema KK Bosna.

FIBA je nedavno dala rok KK Bosna da isplati dugovanja Vučuroviću, a ukoliko taj rok ne bude ispoštovan, Studentima prijeti gašenje. U tom slučaju bi KK Royal Jelly samostalno nastavio takmičenje u Ligi 10.

Međutim, do toga barem zasad neće doći, jer je novac osiguran iz budžeta Kantona Sarajevo. Ipak, KK Bosna mora nastaviti svoju borbu za opstanak te ga čeka dug i mukotrpan put.

"Danas potpisujem sredstva iz rezervi kojim se rješava problem 'Vučurović'. Dakle, KK Bosna opstaje cijelu ovu godinu i nastavlja svoj rad, a za svoj opstanak treba dalje da se bori", potvrdio je Konaković za portal Klix.ba.

KK Bosna je otvorio i račun na stranici Generosity gdje poziva sve ljude dobre volje da pomognu klubu uplatom sredstava, a za 17 dana je 21 osoba uplatila 1.045 dolara. Cilj akcije prikupljanja novca je 100.000 dolara.