Još uvijek neizvjesno
23

Komesar NBA lige potvrdio: Prije maja nema razgovora o nastavku sezone

K. H.
Adam Silver (Foto: EPA-EFE)
Adam Silver (Foto: EPA-EFE)
Komesar NBA lige Adam Silver rekao je da prije maja sigurno neće biti konkretnih razgovora o nastavku najjače košarkaške lige svijeta.

NBA liga prekinuta je 11. marta nakon što je kod nekoliko igrača potvrđena zaraza koronavirusom, a već sada je izvjesno da će prekid trajati duže od dva mjeseca i trenutno nema naznaka kada će sezona biti nastavljena.

Silver je potvrdio da se trenutno razmatraju opcije kako će se sezona nastaviti, ali da prije kraja aprila, odnosno početka maja, sigurno neće biti nikakvih konkretnih naznaka.

"Rekao sam svima još prošle sedmice da prihvate da barem do kraja aprila nećemo biti u poziciji odlučiti o bilo čemu. Ne mislim ni da ćemo 1. maja moći pričati o nastavku NBA lige, ali znam ovo i tako barem malo mogu sve da vas smirim. Isto tako, to ne znači da ne razmatramo različite scenarije da nastavimo sezonu, a mislim da je još uvijek rano predvidjeti gdje ćemo biti za nekoliko sedmica", rekao je Silver gostujući na TNT televiziji.

Prema pisanju američkih medija, NBA liga razmatra da preostale utakmice odigraju u jednom gradu, kao i to da play-off bude značajno skraćen. Ono što je definitivno, NBA liga ne želi ostati bez završetka sezone i bez šampiona.