Košarka
4

Kolektivna ostavka članova UO i direktora KK Bosna

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Upravni odbor Košarkaškog kluba Bosna u cilju riješavanja nagomilanih problema, stvaranja uvjeta za završetak takmičarske sezone, te objektivnog informisanja javnosti, na redovnoj sjednici održanoj u srijedu, potvrdio je ranije donesenu odluke o podnošenju kolektivne ostavke svih članova UO kluba, te ostavke direktora kluba i stavljanje mandata na raspolaganje Skupštini kluba.

Cijeneći sveukupnu situaciju, u i oko kluba te potrebne hitne aktivnosti, OU je zakazao održavanje redivne skuštine kluba za 10. april.

"Upravni odbor izražava zahvalnost igračima prvog tima koji su se izdigli iznad trenutnog stanja u klubu i u drug plan stavili sve probleme sa kojima se susreću, te svojim zalaganjem i požvrtvovanjem uspjeli ostvariti pobjede nad direktnim rivalima u cilju osiguranja daljnjeg takmičenja u elitnom takmičenju BiH. U interesu normalizacije stanja u klubu, Stručni štab treba da nastavi sa radom do završetka prvenstva", saopćio je OU KK Bosna.

U cilju stvaranja povoljnijeg ambijenta, kako ekipi tako i igračima, na putu ka ostvarenju pozitivnih rezultata u naredna dva prvenstvena kola, UO traži od svih članova kluba da se suzdrže od bilo kakvih neodgovornih izjava i stvaranja konfuzije i nezdrave atmosfere koja može dodatno usložiti probleme kluba sa kojima se susreće.

Najavljeni skup članova Udruženja KK Bosna za danas, UO smatra dobrodošlim za stvaranje fronta poklonika KK Bosna koji će doprinijeti kvalitetnim promjenama i rješavanju problema sa kojima se KK Bosna susreće.

"Od učesnika skupa očekujemo prijedloge koje će, od strane delegata Skupštine kluba verifikovani i koji će, u bliskoj budućnosti, biti pokretač promjena na bolje.

UO KK Bosna još jednom poziva sve sportske, društvene i političke institucije i pojedince, kao i sredstva informisanja da se na konstruktivan način i konkretnim aktivnostima angažuju na prevazilaženju dugogodišnje lošeg stanja i vraćanju KK Bosne na sportsko i društveno mjesto koje ovom kolektivu pripada", saopćio je UO KK Bosna.