Košarka
0

Kobe i Ariza za 2-1 Lakersa

Totalsport
Foto: AFP/Getty Images
Foto: AFP/Getty Images
Pobjedom kod Denvera 103-97 košarkaši Los Angeles Lakersa poveli su 2-1 u finalu Zapada NBA lige, te su ekspresno vratili prednost domaćeg parketa.

Sjajna je bila i treća utakmica, koja se, kao i obje ranije, odlučivala u posljednjoj minuti. Nositeji pobjede Lakersa bili su fantastični Kobe Bryant i Trevor Ariza, koji je kao u prvoj utakmici, ukrao ključnu loptu u zadnjih 60 sekundi.

Kenyon Martin je loše izveo ubacivanje lopte, 36 sekundi do kraja, a Ariza je spretno iščeprkao loptu od Carmela Anthonyja. Ista se priča dogodila u prvoj utakmici, u Los Angelesu, a ovom prilikom je Anthony napravio šestu osobnu, a Ariza je pogodio oba bacanja za tadašnjih 99-95.

Ariza je, inače, kroz utakmicu gađao trice 3-5, s tim da su dvije bile prilično bitne tijekom drugog poluvremena.

Nemoguću tricu, preko J.R. Smitha, je pogodio Bryant prije krađe Arize, a ogled je Kobe završio sa 41poenom i 50-postotnim šutem (12-24). Dodao je svemu šest skokova i pet asistencija.

Kvalitetne role tokom utakmice imao je i Pau Gasol (20 poena i 11 skokova).

Na drugoj strani je Carmelo Anthony imao sjajno prvo poluvrijeme (18 poena), ali je u drugom stigao zabiti samo tri poena (sva tri s linija slobodnih bacanja).

Billups je bio najbolji sa 18 poena, šest skokova i sedam asistencija, a sve važnija karika postaje centar Chris Andersen koji je ovaj ogled završio sa 15 poena, sedam skokova i tri blokade.

Cijela utakmica je protekla u neizvjesnosti, a jedino osjetnije vodstvo Denver je imao na kraju treće četvrtine, kada su dvije trice J.R. Smitha i jedna Billupsa uvjetovali 79-71.

No, Lakersi su se vratili, u završnici poveli, te je Kobe Bryant slobodnim bacanjima (ukupno 15-17) održao prednost za 2-1 aktualnih doprvaka NBA lige.

Četvrta utakmica se igra u Denveru (Pepsi Centar Areni), u ponedjeljak.

NBA doigravanje, finale:

Zapadna konferencija

Denver (2) - LA Lakers (1) 97-103 (Billups 18p, 6s, 7a / Bryant 41p, 6s, 5a, Gasol 20p,11s)

LA Lakersi vode u seriji 2-1

NBA