Brend sportskih napitaka
103

Kobe Bryant prije smrti uložio novac u biznis, porodica sada zaradila 400 miliona dolara

D. P.
Vanessa Bryant je preuzela direktorsku poziciju nakon smrti muža (Foto: EPA-EFE)
Vanessa Bryant je preuzela direktorsku poziciju nakon smrti muža (Foto: EPA-EFE)
Legendarni američki košarkaš Kobe Bryant prije svoje smrti uložio je novac u kompaniju koja se bavi proizvodnjom osvježavajućih sportskih napitaka, a porodica je nakon prodaje tog brenda zaradila stotine miliona dolara.

Prije sedam godina Bryant je uložio oko šest miliona dolara u biznis, a nakon njegove smrti direktorska pozicija je pripala njegovoj supruzi Vanessi.

U međuvremenu, kompanija je doživjela veliki progres na tržištu pa je od jučer dobila novog vlasnika. Brend Bodyarmor prodat je za oko osam milijardi dolara, a od tog novca 400 miliona ide na račun porodice slavnog košarkaša.

Popularni napitak u Americi je reklamirala i Jennifer Lopez, a za procvat na tržištu, između ostalih, zaslužan je upravo Kobe Bryant.

Među dosadašnjim investitorima u kompaniji Bodyarmor su i neki poznati sportisti poput košarkaša Klaya Thompsona, NFL igrača Roba Gronkowskog i Bakera Mayfielda...

Podsjetimo, Bryant je tragično preminuo u helikopterskoj nesreći početkom prošle godine u Kaliforniji, zajedno sa svojom kćerkom Giannom.