Košarka
0

Kobe Bryant obara rekorde Lakersa

FENA
Kobe Bryant (Foto: AP)
Kobe Bryant (Foto: AP)
Na utakmici sjevernoameričke košarkaške NBA lige između Sacramento Kingsa i Los Angeles Lakersa (100:112), zvijezda "jezeraša" Kobe Bryant je upisao svoj 17-ti ''triple double'' (30 poena, 12 asistenicja i 10 skokova).

U petoj uzastopnoj pobjedi Lakersa, Bryant je zabilježio još jedan rekord. Nakon 37 minuta provedenih u igri upisan je kao igrač koji je za Lakerse odigrao najviše minuta. Rekord je do tada držao Kareem Abdul-Jabbar, koji je na parketu u dresu Lakersa proveo 37.491 minutu.

Phoenix Sunsi su izgubili od San Antonio Spursa 110:112. Za ekipu iz Phoenixa 21 poen je postigao Jason Richardson, a 19 su dodali Steve Nash i Hakim Warrick. Za pobjednike iz San Antonia 28 poena je postigao Richard Jefferson, a prva zvijezda tima Tim Duncan je svojim 25 poena dodao 17 skokova.

Na susretu Orlando Magica i Minnesota Timberwolvesa (128:86), Orlando je je u prvom poluvremenu ubacio 78 poena i time upisao novi klupski rekord. Orlandova zvijezda Dwight Howard je upisao 18 poena, 16 skokova i osam blokada.

U Houstonu su snage odmjerile ekipe Houston Rockets i New Orleans Hornets (99:107). Chris Paul je za Stršljene postigao 25 poena, a pobjedom je New Orleans upisao četvrtu uzastopnu pobjedu.

Dobru noć su imali i drugi predstavnici iz Los Angelesa - Clippersi, koji su pobjedu ostvraili nad Oklahoma City Thunderom (107:92). Igrači Clippersa su uspjeli zaustaviti prošlosezonskog najboljeg strijelca NBA lige Kevina Duranta. Eric Gordon je za Clipperse postigao 27 poena, dok je novajlija Eric Bledsoe dodao 17 poena i osam asistencija. Durant je ubacio 16 poena, ali je promašio čak deset pokušaja za tri poena.

Na utakmici Boston Celticsa i Milwaukee Bucksa (105:102), nakon produžetka su se veselili Kelti. Paul Pierce je za Boston ubacio svih 11 slobodnih bacanja, te 30 sekundi do kraja susreta ukrao ključnu loptu. Postao je treći igrač Bostona, koji je u NBA ligi postigao preko 20.000 poena.

"To je bio osjetljiv trenutak za mene. Ne vidite često igrača koji je toliko postigao s jednim klubom", izjavio je Pierce nakon utakmice.

Pobjedi Bostona doprinijeli su Ray Allen s 23 poena i Rajon Rondo koji je upisao 17 poena i 15 asistencija. Najbolji igrač Milwaukeeja bio je Andrew Bogut s 21 poenom i 12 skokova.

NBA