Los Angeles Lakers
0

Kobe Bryant ne trenira zbog povrede skočnog zgloba

Totalsport
Kobe Bryant  (Foto: AFP/Getty Images/File)
Kobe Bryant (Foto: AFP/Getty Images/File)
Treninge Los Angeles Lakersa, aktuelnih prvaka NBA lige, u četvrtak je propustio vjerovatno najbolji košarkaš današnjice, Kobe Bryant.

Razlog je povreda lijevog skočnog zgloba, kojeg je načeo prije sedmicu dana u utakmici protiv Philadelphije, a povreda se pogoršala nakon posljednjeg ogleda protiv Charlotte (srijeda), kada ga je nagazio saigrač Lamar Odom.

Da li zbog toga, ili ne, ali u tom susretu protiv Charlotte je Bryant ubacio samo pet poena, iako je igrao 35 minuta. No, šut 2-12 je učinio svoje tom prilikom.

U sezoni gdje mu je napuknut prst šuterske ruke, te je imao i drugih zdravstvenih problema, bolovi u zglobu su samo nastavak tegoba za igrača koji je prošle godine s Lakersima osvojio četvrti NBA prsten.

Upitan je tako njegov nastup protiv Denvera na domaćem parketu u petak. U pitanju je repriza prošlogodišnjeg finala Zapadne konferencije, a Lakersima je upravo taj suparnik ove sezone nanio najteži poraz. Pobijedio je Denver kao domaćin, 13. novembra, sa čak 105-79.

Dvojben je nastup, isto tako, najboljeg igrača Denvera Carmela Anthonyja koji ima isti problem (lijevi gležanj). Susret bi mogao tako biti lišen prvog i četvrtog strijelca trenutno u NBA ligi. Anthony ubacuje prosječno 29,7 poena po utakmici, a Bryant 27,9.

NBA