Košarka
0

KK "Play Off" jedini evropski klub na turniru u Seulu

Sarajevo-x.com
Seniorska ekipa košarkaškog kluba "Play Off" je u sklopu završnice priprema za A1 ligu Prvenstva BiH u košarci za sezonu 2009/2010 koja počine 24. oktobra boravila kao jedini predstavnik BiH, ali i jedini evropski predstavnik na međunarodnom sportskom festivalu "WON-GU Peace Cup 2009" u Seulu.

U konkurenciji 16 košarkaških ekipa sa svih svjetskih kontinenata KK "Play Off" došao je do pobjede u finalu nad selekcijom ekipa američkih koledža rezultatom 92:51. U polufinalu je ekipa iz BiH deklasirala selekciju Šri Lanke rezultatom 91:39.

Pored utakmica u sklopu turnira, ekipa je imala priliku da obiđe Seul i njegove znamenitosti, jer je uistinu prava rijetkost da neka od bh. ekipa učestvuje na turnirima na drugim kontinentima. Do pobjede su došli predvođeni ovogodišnjim američkim pojačanjem Brentom Cowlesom (187 cm, 25 godina) koji je prošle sezone nastupao za ekipu Harlemglobetrottersa.

"Play Off" je u Seulu nastupao u sljedećem sastavu: Brent Cowles, Ermin Tarčin, Faruk Kalamujić, Damir Palata, Mak Vuk, Kenan Kalamujić, Mario Tucaković, Leon Biogradlić i Tomislav Hrabač. Trener: Bilal Kulelija.