Košarka
35

KK KOŠ organizuje međunarodni turnir povodom dana grada Sarajeva

Piše: Edin Isanović
KK KOŠ organizuje Sedmi međunarodni "BH Telecom 6-to aprilski turnir" u košarci povodom dana grada Sarajeva, a pod pokroviteljstvom glavnog grada BiH. Sve utakmice igraju se u dvorani Skenderija. Turnir počinje danas u 16:00 sati, a zvanično otvarenje planirano je u 19:30 sati.

Kako je naglasio prvi čovjek KK KOŠ Sejo Bukva i ove godine je zahvaljujući gradu, generalnom sponzoru BH Telecomu, Ministarstvu kulture i sporta, te prijateljima kluba organizovan turnir na kojem će nastupiti neke od najjačih ekipa na Starom kontinentu. Inače, takmiče se muške ekipe u kategorijama pioniri, kadeti i junior.

U kategoriji pinoira nadmetat će se sarajevske ekipe: KOŠ, SPARS, GEN, te Dubrovnik, Jolly iz Šibenika i Kvarner iz Rijeke.

U kadetskoj konkurenciji igrat će : KOŠ, SPARS, kadetska reprezentacija BiH, Cibona iz Zagreba, Tofas iz Burse i Benetton Treviso.

U izuzetno jakoj juniorskoj konkurenciji snage će odmjeriti: KOŠ, SPARS, juniorska reprezentacija BiH, Kvarner iz Rijeke, Cibona Zagreb i Fenerbahce iz Istanbula.

“Kvalitet turnira prepoznala je i vrhovna košarkaška organizacija FIBA koja je od ove godine naš turnir uvrstila u svoj kalendar. To nam je nagrada za do sad uloženi trud i rad. Ove godine pokrovitelj turnira je član predsjedništva BH Željko Komšić koji će uz predstavnike grada i ministra kulture i sporta Ivicu Šarića pozdraviti učesnike i goste”, kazao je za Klix.ba Sejo Bukva.

Turnir se završava u nedjelju 6. aprila u 20:00 sati, a tada će se dodijeliti nagrade za pobjednike. Također, izabrat će se i najbolji igrači.