FIBA Eurochallenge kup
0

KK Bosna sutra dočekuje francuski Nancy

FENA
Foto: Arhiv/Fotoservis
Foto: Arhiv/Fotoservis
Košarkaški klub Bosna ASA BH Telecom u srijedu u Sarajevu igra prvu kvalifikacijsku utakmicu za FIBA Eurochallenge kup protiv francuskog Nancyja.

Mlada ekipa sarajevskih ''studenata'' odigrati dvije utakmice protiv ekipe koja je prošle sezone bila u gornjem dijelu tabele francuskog prvenstva, a koja je za ovo takmičenje dodatno pojačala svoje redove.

Šef stručnog štaba Bosne Dejan Parežanin na pres-konferenciji je izjavio da su utakmice protiv ekipa kakva je Nancy baš ono što treba njegovoj podmlađenoj ekipi, a da će za povoljan razultat biti potrebna i podrška navijača.

''Navijači moraju imati strpljenja za ove mlade momke. Oni su svi potpisali ugovore na dvije do tri godine i na njima leži budućnost sarajevske košarke. Bosni je potrebno da se igra protiv evropskih ekipa i da se dokazuje, te ovim putem pozivamo sve ljubitelje košarke da dođu sutra da nas bodre'', kazao je Parežanin.

Dodao je da su svi igrači zdravi i spremni za sutrašnju utakmicu te navodi da uprava kluba još radi na dovođenju centra.

''Moramo dovesti jednog iskusnog igrača na poziciji centra kakav je bio Aleksandar Damjanović, koji će svojim iskustvom pomoći ekipi u sazrijevanju. Međutim, više nismo pod pritiskom jer je rok za prijavu igrača u Eurochallenge takmičenje prošao, pa on ne bi mogao igrati'', objasnio je Parežanin.

Nakon odlaska Damjanovića iz ekipe, kapitensku poziciju preuzeo je Muhamed Pašalić. On smatra da bi Bosna sutra trebala biti zadovoljna minimalnom pobjedom jer je Nancy jak protivnik.

''Ne ulazimo u ovo takmičenje s velikim ambicijama, ali igrat ćemo najbolje što možemo. Ne razmišljamo puno o protivniku već o našoj igri, a bili bismo zadovoljni i minimalnom pobjedom'', izjavio je Pašalić.

Utakmica u Sarajevu je na rasporedu sutra u 17 sati u dvorani 1 Centra Skenderija.

Bosna je za narednu sezonu dobila novog sponzora sportske opreme - NAAI.