{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


KK Bosna se ne odriče 20 posto vlasničkog udjela u ''Aba Sidru''

F
18.6.2015. u 12:38
0
11
KK Bosna se ne odriče 20 posto vlasničkog udjela u ''Aba Sidru''
0
KK Bosna se ne odriče 20 posto vlasničkog udjela u ''Aba Sidru''
Na sastanku Upravnog odbora Košarkaškog kluba Bosna u srijedu razmatrane su informacije sa sastanka učesnika regionalne ABA lige, održanog u Zagrebu 16. juna ove godine.
Sastanku, na kojem je donesen novi format takmičenja ABA lige, u ime KK Bosna prisustvovao je direktor kluba Damir Krupalija, koji je izvještaj podnio članovima Upravnog odbora Bosne.

"Košarkaški klub Bosna Sarajevo takmičarski nije na nivou ABA lige, stoga naš klub i nije mogao učestvovati u kreiranju nove ABA lige, koja će biti u vlasništvu 12 prošlosezonskih ligaša. Obzirom da će rukovođenje ABA ligom i dalje biti pod ingerencijom kompanije ABA Sidro d.o.o. u vremenskom periodu 1+1+1 godina, UO KK Bosna će upotrijebiti sva pravna sredstva da bi zaštitio interese kluba u punom kapacitetu", saopćeno je iz KK Bosna.

Navodi se da KK Bosna nije prodala, a pogotovo se nije odrekla svojih 20 posto vlasničkog udjela u kompaniji ABA Sidro d.o.o. Ljubljana.

Upravni odbor KK Bosna izražava spremnost za konstruktivnim dijalogom, a sve u cilju prevazilaženja nastale situacije te iznalaženja adekvatnog rješenja gledano sa pozicije većinskog vlasnika privrednog društva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ko će osvojiti Evropsko prvenstvo u rukometu
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: