Košarka
174

KK Bosna savladala Bošnjak za povratak na prvo mjesto tabele, Spars pobijedio Široki

Piše: O. T.
Foto: KK Bosna Royal Jelly
Foto: KK Bosna Royal Jelly
U 6. kolu Lige 10 prvenstva Bosne i Hercegovine KK Bosna Royal Jelly slavio je u gostima protiv Bošnjaka rezultatom 77:59.

Ovo je peta pobjeda KK Bosna u ovoj sezoni i klub se sada vratio na prvo mjesto tabele gdje će i ostati ukoliko Mladost iz Mrkonjić Grada sa barem pet poena razlike ne savlada Zrinjski u Mostaru.

KK Bosna je do prednosti stigla u ranoj fazi meča i nije je ispuštala do samog kraja, a najveća razlika u jednom trenutku iznosila je 21 poen na strani gostujućeg kluba. Bošnjak je vratio neizvjesnost u meč sredinom posljednje četvrtine kada je bilo 63:54 za Bosnu, ali na kraju je ipak Bosna slavila ubjedljivim rezultatom 77:59.

Krupalija potvrdio: FIBA produžila rok KK Bosni, saradnja sa Royalom i dalje traje

Najbolji strijelac susreta bio je Strahinja Dragičević koji je za KK Bosnu ubacio 17 poena, a pratili su ga saigrači Maksim Šturanović i Haris Delalić sa po 13 poena. U redovima domaćeg tima Srđan Damjanović je ubacio 15 poena, dok su Amir Dovadžija i Ernad Mujić dodali po 12 poena.

Veliku pobjedu u utakmici sa mnogo poena zabilježili su Sparsi koji su u gostima pobijedili Široki rezultatom 102:88.

Prvo ime susreta bio je Igor Duković sa 31 poenom, a odličan je bio i Dalibor Peršić sa 22 poena. Kod domaćin Mateo Drežnjak je ubacio 17 poena, a pratio ga je Ante Đugum sa 16 poena.