Košarka
5

KK Bosna Royal Jelly pretpio prvi poraz, Kakanj slavio protiv Građanskog

Piše: O. T.
U 4. kolu košarkaške Lige 10 prvenstva Bosne i Hercegovine KK Bosna Royal Jelly upisao je prvi poraz i to u gostima protiv Swisslion Leotara (85:60).

Utakmica je sve do početka drugog poluvremena bila ujednačena i timovi su smjenjivali vodstvo. Međutim, kako je vrijeme u drugom dijelu odmicalo, domaći tim je dolazio do sve veće i veće prednosti.

Pelkić i Mijović su ubacili po 16 poena za Leotar. Gosti su odigrali loš meć što pokazuje podatak da su samo Delalić sa 12 i Ikonić sa 11 poena bili igrači sa dvocifrenim brojem ubačenih poena.

Ovo je vrlo vjerovatno jedna od posljednjih utakmica KK Bosna Royal Jelly pod ovim imenom, jer će, ukoliko ne dođe do neke veće promjene do 23. novembra, KK Bosna otići u stečaj, a KK Royal Jelly nastaviti takmičenje u Ligi 10. Razlog tome su najavljene sankcije FIBA-e zbog dugovanja KK Bosna prema Nikoli Vučuroviću.

Ranije je KK Bošnjak kod kuće poražen od Mladosti iz Mrkonjić Grada (80:72). Dovadžija je sa 18 poena bio prvi strijelac tima iz Hadžića, dok je ekipu Mladosti predvodio Patković sa 23 poena i 14 skokova, a pratio ga je Stanojević sa 18 poena.

Kakanj je na svom terenu rezultatom 84:74 savladao Građanski. Tomić sa 19 i Palavra sa 17 poena predvodili su aktuelnog viceprvaka države, a na drugoj strani 16 poena ubacio je Negovanović.