{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


KK Bosna privremeno ustupila svoje ime i znak Košarkaškom klubu Royal

24.10.2014. u 19:11
25
58
KK Bosna privremeno ustupila svoje ime i znak Košarkaškom klubu Royal
25
KK Bosna privremeno ustupila svoje ime i znak Košarkaškom klubu Royal
Na danas održanoj vanrednoj sjednici Skupštine Košarkaškog kluba Bosna iz Sarajeva data je saglasnost o potpisivanju ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji između Košarkaškog kluba Bosna i Košarkaškog kluba Royal iz Sarajeva, saopšteno je iz KK Bosna.
"Pošto smo proteklih dana bili svjedoci pogrešnog interpretiranja zaključaka prethodne sjednice Skupštine KK Bosna i obmanjivanja javnosti od strane pojedinaca, u skladu sa misijom i vizijom novog Upravnog odbora i Skupštine KK Bosna, a to je da poslujemo transparentno i u skladu sa zakonom, odlučili smo da sa javnosti podijelimo najbitnije detalje nastalog sporazuma", navodi se u saopštenju.

KK Bosna pristupio je potpisivanju sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji sa KK Royal "jer trenutno nije u stanju da usljed teške materijalno-finansijske situacije samostalno nastupa u Ligi 13 Prvenstva Bosne i Hercegovine".

"KK Bosna je potreban klub-partner sa kojim bi kroz zajedničku sportsku saradnju ostvarila ciljeve, između ostalih i učešće u Ligi 13 Bosne i Hercegovine te svim drugim takmičenjima u kojima nastupaju sve njene selekcije. KK Bosna bi svoj interes nastupanja u košarkaškim ligama Bosne i Hercegovine ostvario time što bi ustupio na privremeno korištenje 'imena i znaka' klubu partneru koji bi za protuuslugu iz svog viška prihoda ostvarenog na kraju finansijske godine izvršio uplatu na blokirane, ali aktivne račune KK Bosna sa kojih bi se, shodno utvrđenim prioritetima, servisirala postojeća dugovanja kluba", dodaje se u saopštenju.

Sporazum je potpisan na period od tri godine, sa nadovjerom od strane Skupštine KK Bosna svake godine i sa mogućnosti produžetka prema potrebi.

"Naglašavamo da KK Bosna nastavlja postojati, a kada se steknu uslovi za to, KK Bosna će se ponovo samostalno uključiti u sistem takmičenja", navodi se u saopštenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni izborom selektora nogometne reprezentacije BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: