Rahimić novi trener ekipe
53

KK Bosna ponovo promijenila ime, u novu sezonu kreće s dva Amerikanca

E. B.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Košarkaški klub Bosna je spreman za prvu utakmicu u novoj sezoni u koju ulazi i s novim imenom.

Bosna ASA, Bosna ASA BHT, Bosna Royal, Bosna Royal Jelly... lista je imena pod kojima su Studenti nastupali tokom prethodnih dvadesetak sezona, a od ove se slavni sarajevski klub zove Bosna Meridianbet.

Bosna je prošle sezone ispala iz elitnog ranga bosanskohercegovačke košarke, ali će se zbog odustajanja nekoliko ekipa i ove sezone takmičiti s najboljim timovima u našoj državi.

Predsjednik Bosne Almir Bradić je danas potpisao ugovor s predstavnicima Meridianbeta, te je poručio da se nada povratku na staze stare slave.

"Kako naše partnerstvo s Meridianbetom bude napredovalo, i rezultati će ići ka željenom cilju, a to je povratak na regionalnu, a potom i evropsku scenu", poručio je Bradić a s njim su se složili i predstavnici Meridianbeta.

Studente će ove sezone s klupe voditi nekadašnji centar Bosne Dženan Rahimić, koji je poručio kako se ekipa tek okupila, te da očekuje da se rezultati rada vide tek u decembru. Rahimić je istakao da je već stvorio okosnicu ekipe u kojoj će biti četiri stranca.

"Imamo dva Amerikanca u rosteru. Na poziciji organizatora igre će nam igrati Collins koji je stigao iz hrvatske Dubrave, te centar Williams. Na poziciji beka-šutera je Srbijanac Vladimir Vranić, te Crnogorac Balša Dragović na poziciji četiri. Naravno, u ekipi je i kapiten Muhamed Pašalić", rekao je Rahimić kojem će u radu asistirati njegov nekadašnji saigrač Aleksandar Damjanović.

Bosna Meridianbet sezonu otvara u nedjelju u 17 sati utakmicom u Sarajevu protiv Zrinjskog.