NLB liga
0

KK Bosna dočekuje Hemofarm

FENA
KK Bosna ASA BH Telecom dočekuje u petak KK Hemofarm iz Vršca (Srbija) u devetom kolu košarkaške NLB Lige, u utakmici u kojoj će Sarajlije pokušati prekinuti niz poraza u NLB ligi.

Trener ''studenata'' Vlada Vukojičić kaže da stručni štab nastoji raznim psihološkim i trenažnim procesima vratiti pobjednički mentalitet ekipi, ali da je to jako teško za ostvariti nakon velike serije poraza koje je ekipa pretrpljela u posljednjih mjesec dana.

''Velike serije poraza uzrokuju pucanje ekipe po šavovima, psihološke potrese igrača i demoralisanje, a sve su to posljedice koje nije lako riješiti kada ekipa ima veliki broj novih igrača'' kazao je on.

Hemofarm je na početku također imao problema s uigravanjem, međutim, te probleme su prevazišli i sada igraju puno bolje. Vukojičić smatra da će Bosna morati pojačati odbranu ako želi pobijediti ekipu iz Vršca koju krasi dobar šut za tri poena i jake centarske pozicije.

Za Bosnu bi trebali nastupiti isti igrači koji su igrali u prošlom kolu protiv Heliosa, iako se Pašalić i Ivanović još nisu potpuno oporavili. Utakmica je zakazana za 20. novembar u 20.15 sati u Olimpijskoj dvorani Zetra.