Košarka
0

KK Bosna ASA BHT – KK Budućnost 87:76

KKBosna.com
Sarajlije su i drugi put ove sezone uspjeli savladati košarkaše iz Podgorice. Ovaj put, za razliku od pobjede u Podgorici, naši košarkaši su imali rezultatsku prednost cijelu utakmicu.

Nakon pobjede u Laškom, naše igrače je u dvorani 'Mirza Delibašić' došlo bodriti 5000 navijača. Atmosferu je dodatno 'podgrijao' spiker u dvorani koji je objavio da su KK Crvena Zvezda i KK Pivovarna Laško, klubovi koji su direktni kokurenti našim košarkašima u borbi za final 8, izgubili svoje utakmice u ovom kolu.

Igrači Bosne su prvu četvrtinu odigrali vrlo disciplinovano i utisak je da se utakmica igrala cijelu noć da gosti ne bi uspjeli prelomiti rezultat u svoju korist. Marković i Bajramović su nosili igru našeg tima u prvom periodu. U drugoj četvrtini ušao je Damjanović, novo pojačanje u našem timu i svoje vrijeme iskoristio fantastično. Ukupno je na parketu proveo 17 minuta i za to vrijeme postigao 22 poena (8/6 za 2 poena, 2/2 za 3 poena) i imao 3 skoka. Uz ovakav učinak, osim što je bio prvi strijelac, možemo ga proglasiti i igračem utakmice. Prve minute na parketu u dresu Bosne zabilježio je i Rasheim Wright, uz gromoglasno skandiranje: «Rašime! Rašime!». Na ovoj utakmici uspio je zabilježiti 9 poena.

Ovom pobjedom naši košarkaši su još bliže završnici u Beogradu. Sudeći prema rasporedu zadnja četiri kola u okviru Goodyear lige kao i prema dosadašnjim rezultatima koji su vrlo nepredvidivi, neizvjesnost za ulazak u final 8 će potrajati do zadnjeg kola.

Sarajevo – Dvorana 'Mirza Delibašić'.Gledalaca: 5000 Sudije: Nikola Lepetić (SCG), Radomir Vojinović (SCG), Zdravko Rutešić (SCG) Pet ličnih grešaka: Marjanović (Bud) Rezultat po četvrtinama: (22:15, 29:25, 18:17, 18:19)

BOSNA: Marković 17, Tomović, Kovačević 10, Parežanin, Bavčić 5, Zimić, Bukva, Bajramović 18, Damjanović 22, Kadić, Wright 9, Williams 6.

Trener: Mensur Bajramović.

BUDUĆNOST: Minić 13, Pajović, Bulajić, Koljević 14, Rakočević 2, Marjanović 5, Dašić 6, Maraš 10, Mijatović 7, Brown 14, Vraneš 5. Trener: Miroslav Nikolić.