Košarka
0

KK Bosna ASA BHT dobila novi Upravni odbor

Sarajevo-x.com
(Foto: Edin Puzić/Fotoservis)
Novi Upravni odbor KK Bosna će činiti 17 članova, od kojih će jedan postati novi predsjednik kluba. Ta funkcija će najvjerovatnije pripasti Safudinu Čengiću.

Novi Upravni odbor je izglasan sa 19 glasova "za", jednim "protiv" i četiri "suzdržana". Ova odluka je donesena na današnjoj Skupštini koja je održana u prostorijama Vanjsko-trgovinske komore BiH. Prisustvovalo joj je 24 od 30 skupštinskih delegata, gosti i novinari.

Novi UO će činiti 17 članova od kojih će jedan biti izabran za predsjednika, a najveće šanse za to ima Safudin Čengić, aktuelni generalni direktor kompanije Centrotrans Eurolines.

U novi UO bi osim Čengića trebali ući i Aleksander Malahovsky (direktor BH Petrol), Džejna Bajramović (FDS), Fuad Bajraktarević (Univerzitetski profesor), Hamdo Katica (BH Telecom), Izet Jelić (Sarajevo osiguranje), Mehmed Memo Kundurović (Sanofi Aventis), Mirsad Milavić (Microsunrise), Mladen Pandurević (Udruženje poslodavaca F BiH), Munib Džuho (Opel), Tarik Đodić (AL Jazzera), Vildana Smajović – Hoti (Općinski organ Uprave), predstavnik ASA Holding, predstavnik Gradske Uprave, Kantona Sarajevo, i Federacije BiH.

Početkom Skupštine je usvojen izvještaj direktora Admira Bukve za sezonu 2010/2011., koja je jedna od najlošijih u historiji kluba. No, niko nije označen kao krivac za to.

Čengić je u svojoj prezentaciji istakao ciljeve koji bi se trebali ispuniti u četverogodišnjem periodu, zbog čega su članovi Skupštine odlučili dati povjerenje novom UO.

Ono što je smetalo skupštinskim delegatima je činjenica da se na ovako važnom, moglo bi se reći, istorijskom sastanku, ponovo nisu pojavili svi članovi predstojećeg Upravnog odbora koji su trebali biti birani.

Njihov nedolazak može na neki način sugerisati na odnos i ponašanje u predstojećem periodu sa scenariom sličnim prošlogodišnjem.

Delegati Skupštine tražili su da im se prezentira finansijski izvještaj za period od 1998. do 2010. godine, što Nadzorni odbor nije učinio, pa se krivac za dug od skoro 7 miliona i dalje ne zna, niti je konačno utvrđena krivica za sunovrat u protekle dvije sezone, objavio je SC Sport.