Košarka
0

KK Bosna ASA BH Telecom ostaje u dvorani Mirza Delibašić

Sarajevo-x.com
Na inicijativu Premijera Kantona Sarajevo, Samira Sliajdžića te Ministra za sport i kulturu, Emira Hadžihafizbegovića i Vlade Kantona Sarajevo, jučer je održan sastanak povodom rješavanja pitanja odigravanja domaćih utakmica KK Bosna ASA BH Telecom u sportskim dvoranama Centra Skenderija, prvenstveno dvorani “Mirza Delibašić”.

Sastanaku su uz premijera i ministra prisustvovali i Suad Džindo, direktor Centra Skenderija te predstavnici KK Bosna ASA BH Telecom, predsjednik, Nihad Imamović i Direktor, Elmedin Konaković

Svi prisutni pokazali su dobru volju i pozitivan pristup rješavanju ovog problema, kao i spremnost da pomognu KK Bosni da u najboljem svijetlu, na evropskoj sceni, predstavi bh. košarku i grad Sarajevo.

Tako je odlučeno da će KK Bosna ASA BH Telecom, ipak, sve svoje domaće utakmice u okviru ULEB Cup-a igrati u dvorani “Mirza Delibašić”, dok će i sve ostale protivnike Bosna dočekivati u Centru Skenderija. Izuzetak je prva utakmica ULEB Cup-a protiv Guildford Heata, 06. novembra 2007. godine koju će Bosna, zbog ranije najavljenog Sajma truske privrede odigrati u Oiimpjskoj dvporani “Zetra”.

Već za prvu domaću utakmicu, za koju je bilo najavljeno da će se igrati u Vogošći, Bosna će se vratiti u Centar Skendeija i u dvorani “Mirza Delibašić”, 20. oktobra, dočekati KK Leotar.

“Košarkaški klub Bosna ASA BH Telecom sinonim je za Centar Skederija i njegov neodvojiv dio. I sama velika dvorana u ovom kompleksu nosi ime po najboljem igraču Bosne svih vremena Mirzi Delibašiću. Smatramo da bi izlazak KK Bosne iz Centra Skenderija bio nenadoknadiv gubitak i za ijedan i za drugi kolektiv, pa mi je veliko zadovoljstvo su svi učesnici našli zajednički jezik i pokazali spremnost da se nađe rješenje za sve tekuće probleme”, kazao je premijer Vlade Kantona Sarajevo, Samir Silajdžić.

Nihda Imamović, Predsjednik KK Bosna ASA BH Telecom nije krio zadovoljstvo zbog pozitivnog ishoda sastanka. “Veoma smo zadovoljni zbog nastavka saradnje između našeg kluba i Centra Skenderija, ali posebnu zahvalnost dugujemo Vladi Kantona Sarajevo, premijeru, gospodinu Samiru Silajđiću i Ministru, gospodinu Emiru Hadžihafizbegoviću koji su na sebe preuzeli odgovornost da riješe problem odigravanja domaćih utakmica KK Bosna ASA BH Telecom i svesrdno pomogli da se dođe do najboljeg rješenja za sve. Ovim putem zahvalio bih se i košarkaškim klubovima koji su ponudili da u okviru svojih mogućnosti pomognu našem kolektivu, prvenstveno KK Vogošći i KK Širokom“.