Košarka
0

Kidd sa svoje trice ubacio koš Clippersima

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Ni u trećoj utakmici NBA sezone košarkaši Los Angeles Clippersa nisu pronašli put do pobjede. U nedjelju su, u svom Staples Centeru poraženi od Dallas Mavericksa 99-83.

Ključnom se za poraz domaćina pokazala treća četvrtina utakmice u kojoj su ubacili 19, a primili 29 koševa.

Dodajmo i da je prvo poluvrijeme zaključila trica Jasona Kidda. Ubacio ju je playmaker Dallasa sa vrha reketa iz svojeg dijela igrališta. Ukupno gledajući, Kidd je bio jedan od zaslužnijih za drugu pobjedu Mavsa u trećoj utakmici sezone. Postigao je 13 koševa, imao devet skokova i sedam asistencija čime je, uz Dirka Nowitzkog (16 poena, sedam uhvaćenih lopti) učinkom predvodio svoju ekipu do slavlja.

Kod poraženih Clippersa najbolji su s po 13 koševa bili Chris Kaman (13 skokova) i Blake Griffin (devet skokova). Ipak, za svojih su 26 poena kombinirano iz igre gađali 9-30.

Vinny Del Negro, od ove sezone trener Clippersa, nemoćno je promatrao kako mu tim promašuje uvodnih 14 od 16 pokušaja na utakmici i čekao do drugog dijela treće četvrtine da barem neko (a bio je to Griffin) postigne dvocifren broj poena.

Od kada su Clippersi preselili u Los Angeles (1984. godine) dvojica su trenera prije Del Negra započela sezonu s 0-3, Chris Ford koji je krenuo s neuspješnih 0-17 i Bill Fitch čiji je učinak bio tek minimalno bolji. Naime, startao je sa šesnaest uzastopnih poraza.

Utakmice na Noć vještica još su se jednom dokazale krajnje neuspješnima za Clipperse. Ova nedjeljna je sedma uzastopna u kojoj nisu našli put do pobjede 31. listopada. Zanimljivo, u prošloj godini poraz su doživjeli baš od Mavericksa, a bilo je 93-84, također u Staples Centeru.

NBA liga, nedjelja:

Los Angeles Clippers - Dallas 83-99 (Kaman 13p, 13s / Kidd 13p, 9s, 7a, Nowitzki 16p, 7s, 3bl) New Jersey - Miami 78-101 (Lopez 20p, 5s / James 20p, 7s, 7a, 5il, Wade 17p, 6s, 7a)

NBA