Sanja o Evropi
5

Kevin Durant želi igrati za Barcelonu prije nego završi karijeru

D. B.
Kevin Durant (Foto: Nicole Sweet/USA Today)
Kevin Durant (Foto: Nicole Sweet/USA Today)
Legenda NBA lige Kevin Durant ima želju da odigra sezonu u Barceloni prije nego okonča svoju blistavu košarkašku karijeru.

Durant je priznao da bi volio zaigrati u Evropi i karijeru završiti u Barceloni. Dvostruki osvajač NBA lige je bio dio dominantne ekipe Golden State Warriorsa, a MVP-jem je proglašen 2014. godine s prosjekom od 32 poena po utakmici igrajući za Oklahoma City Thunder.

Tridesetjednogodišnji Durant ima i dvije zlatne olimpijske medalje, a nada se da bi mogao još nešto osvojiti nakon što se oporavi od povrede, odnosno rupture Ahilove tetive te se udruži s Kyriem Irvingom u Brooklyn Netsima. U Netse je stigao kao slobodan igrač, a potpisao je četverogodišnji ugovor vrijedan 164 miliona dolara.

"Svoju posljednju sezonu želim odigrati u Evropi, u Barceloni. Španska liga je druga najbolja na svijetu, a utakmice u Euroligi izledaju zanimljivo. Ali to sam samo ja na kauču ispred TV-a i sanjam. Ne znam da li ću to zaista uraditi, ali bi to bilo sjajno iskustvo", izjavio je Durant.