17 igračica
4

Kadetkinje počele s pripremama za Eurobasket u Skoplju

Klix.ba
U Sarajevu se u ponedjeljak okupila ženska U16 reprezentacija Bosne i Hercegovine, koja će od 17. do 26. augusta nastupiti na Evropskom prvenstvu B divizije u Skoplju.

Na jučerašnjoj prozivci selektoru Slobodanu Kecmanu javilo se 17 igračica, a to su Merjema Bučuk (Čelik), Naida Nurkić (Jedinstvo BH Telekom), Uma Bobić (Bihać), Azra Nikšić (Konjic), Ajla Mihmić (Brčanka), Sanja Radulović (Mladi Krajišnik), Tanja Milošević (Crvena Zvezda), Dajana Pavlović (Crvena Zvezda), Marija Kešeljević (Trebinje 03), Ines Babić (Play off Ultra), Jelena Čivčić (Mladi Krajišnik), Amna Isaković (Kengur), Anica Skrivan (Trebinje 03), Emela Ramić (Konjic), Jovana Kovačević (Orlovi), Almedina Ahmić (Konjic) i Emina Selimović (Željezničar).

Ženska kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine kompletne pripreme odradit će u Sarajevu, a prve trening mečeve odigrat će 25. i 26. jula protiv selekcije Crne Gore.

Podsjećamo, Bosna i Hercegovina se nalazi u D grupi Evropskog prvenstva u Skoplju, zajedno sa selekcijama Slovačke, Velike Britanije, Danske, Švicarske i Albanije.