Neobičan termin
262

Kada i protiv koga košarkaši BiH igraju finale pretkvalifikacija za Olimpijske igre

H. H.
Naš tim je u grupnoj fazi poražen od Poljske (Foto: FIBA)
Naš tim je u grupnoj fazi poražen od Poljske (Foto: FIBA)
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine plasirala se u finale pretkvalifikacija za Olimpijske igre, a tamo će u nedjelju igrati protiv selekcije Poljske.
Naš tim je večeras u polufinalu u poljskim Gliwicama savladao Izrael rezultatom 86:77, te se izborio za okršaj protiv Poljske koja je u drugom polufinalu nadigrala Estoniju 93:83.

S Poljskom smo već igrali u grupi, a tada smo poraženi rezultatom 85:76.

Najefikasniji u našim redovima tada je bio Jusuf Nurkić sa 17 poena, Aleksandar Lazić je dodao 15, a Džanan Musa 13 poena.

Poljake su do pobjede predvodili Mateusz Ponitka sa 22 i Michal Sokolowski sa 20 poena, a raspoložen je bio i Jaroslaw Zyskowski sa 13 ubačaja.

Finale je na programu u nedjelju od 14 sati i 15 minuta u Areni Gliwice, a s obzirom da će Poljaci imati prednost domaćeg terena, nema sumnje da ćemo morati biti u najboljem izdanju kako bi došli do pobjede.

Podsjetimo, mjesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre će dobit će samo ekipa koja osvoji turnir.

Kvalifikacioni turnir će biti održan u Francuskoj neposredno pred početak Olimpijskih igara, a na njemu će učestvovati 24 ekipe koje će se boriti za četiri mjesta koja ne popune ekipe sa Svjetskog prvenstva koje će se održati za nekoliko sedmica.