Blaža upala koljena
19

Jusuf Nurkić se opet povrijedio, propušta meč protiv Clippersa

K. H.
Foto: Clutchpoints.com
Foto: Clutchpoints.com
Najbolji bh. košarkaš Jusuf Nurkić će zbog lakše povrede koljena propustiti naredni meč Portland Trail Blazersa protiv Los Angeles Clippersa, pišu američki mediji.

Oni navode da je Nurkić zadobio lakšu upalu koljena i da je to razlog zbog kojeg neće biti u rosteru Portlanda za meč protiv Clippersa, a dalje se navodi da će umjesto njega u startnoj petorci igrati Enes Kanter.

Iako još uvijek nije precizirano koliko će Nurkić dugo biti van terena, odnosno kada bi se mogao vratiti u ekipu, pretpostavlja se da ova povreda nije ozbiljnije prirode i da će se naš košarkaš ubrzo vratiti na parket.

Njegov Portland je u posljednjem meču slavio protiv Oklahome uz uvjerljivih 133:85, prije toga su doživjeli poraz od Milwaukkeja 127:109, čime su prekinuli niz od četiri uzastopne pobjede protiv Miamija, Orlanda, Toronta i Detroita. Nakon meča s Clippersima očekuje ih gostovanje kod Utah pa domaći meč protiv Detroita.

U ovoj sezoni naš košarkaš je odigrao ukupno 17 utakmica, a u prosjeku je postizao 9,4 poena te bilježio u prosjeku po 7,5 skokova i 2,8 asistencija. U čitavoj NBA karijeri je odigrao 335 mečeva uz prosjek od 11,7 poena po meču i osam skokova.