Košarka
96

Jusuf Nurkić nastupa na All-Star Weekendu!

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Bh. reprezentativac Jusuf Nurkić nastupit će na All-Star Weekendu u timu rookieja iz svijeta koji će igrati protiv američkih rookieja.

Nurkić je "upao" u All-Star tim zbog povrede centra Oklahoma City Thundera Stevena Adamsa, koji će van parketa biti najmanje tri sedmice zbog loma ruke.

Nurkić, koji je bio 16. pick na draftu prošle godine i tradeovan iz Chicago Bullsa u Denver Nuggetse, ove sezone igrao je u 39 utakmica sa prosjekom od 6,8 poena i 6,2 skoka u 16,2 minute koliko je u prosjeku provodio na parketu.

Za ekipu Amerikanaca će nastupiti Trey Burke (Jazz), Kentavious Caldwell-Pope (Pistons), Michael Carter-Williams (76ers), Zach LaVine (Timberwolves), Shabazz Muhammad (Timberwolves), Nerlens Noel (76ers), Victor Oladipo (Magic), Elfrid Payton (Magic), Mason Plumlee (Nets) i Cody Zeller (Hornets). Sa klupe će ih predvoditi trener Warriorsa Alvin Gentry.

S druge strane, tim svijeta predstavljat će Jusuf Nurkić (Nuggets), Giannis Antetokounmpo (Bucks), Bojan Bogdanović (Nets), Gorgui Dieng (Timberwolves), Dante Exum (Jazz), Rudy Gobert (Jazz), Nikola Mirotić (Bulls), Kelly Olynyk (Celtics), Dennis Schroder (Hawks) i Andrew Wiggins (Timberwolves). Trener Hawksa Kenny Atkinson predvodit će ih sa klupe.

Utakmica između mladih zvijezda NBA lige igrat će se u petak 13. februara u Barclays Centru, domu Brooklyn Netsa.