NBA liga
229

Jusuf Nurkić i nezaustavljivi Portland srušili Boston

Piše: N. K.
Dobra partija Nurkića
(Foto: EPA-EFE)
Košarkaši Portland Trail Blazersa pobijedili su u Bostonu ekipu Celticsa rezultatom 97:92 i tako produžili niz nepobjedivosti na pet utakmica.

Od početka su gledatelji mogli uživati u izjednačenom meču te se nijedna ekipa nije izdvajala u prednosti. U drugoj četvrtini viđena je prava "uspavanka" u kojoj su oba tima ukupno postigla samo 36 poena, a na odmor su Blazersi otišli uz poen prednosti.

Utakmica se prelomila u trećoj dionici kada su gosti odigrali sjajno u ofanzivi i postigli 31 poen za prednost od +10. Uspjeli su Celticsi do kraja meča smanjiti prednost, uslijedila je dramatična završnica, ali snage za preokret nisu imali.

Najbolji igrač utakmice bio je Damian Lillard iz pobjedničkog tima s 33 poena i sedam skokova, dok je Maurice Harkless ostvario double-double od 17 poena i deset skokova. Kod domaćih je najbolji bio Kyrie Irving s 31 poenom i pet skokova.

Bh. reprezentativac Jusuf Nurkić je također odigrao bitnu ulogu za pobjedu Blazersa. Za svojih 29 minuta na parketu postigao je 16 poena te imao šest skokova i tri asistencije.

Blazersi su četvrti na Zapadnoj konferenciji s jednim porazom više od trećeplasiranog Oklahoma City Thundera. Celticsi su na petom mjestu Istočne konferencije.

Tabela: