Košarka
0

Juniorska Euroliga: Trener i igrači Sparsa vjeruju da večeras u finalu mogu iznenaditi Crvenu zvezdu

Piše: E. B.
Sani Čampara
Sani Čampara
Juniori Sparsa su deklasirali Cedevitu u polufinalu kvalifikacionog turnira juniorske Eurolige rezultatom 104:77 i plasirali se u finale protiv Crvene zvezde koje se igra večeras u 20 sati.

"Odigrali smo najbolju utakmicu u toku turnira i u suštini igramo sve bolje i bolje. Bili smo bolje pripremljeni za utakmicu protiv Cedevite, momci su bili jako fokusirani, motivisani i uradili su onako kako smo se dogovorili", kaže trener Sparsa Marko Trbić.

"Što se tiče finala protiv Zvezde, oni su glavni favoriti. Nekidan smo izgubili velikom razlikom, ali to nije realno stanje. Igra se jedna utakmica i odigrat ćemo najbolje što možemo u ovom trenutku, a da li će to biti dovoljno za trijumf, vidjet ćemo", rekao je trener Marko Trbić.

Ponajbolji igrači Sparsa Aleksa Stepanović i Sani Čampara smatraju kako u večerašnjem finalu mogu savladati Crvenu zvezdu.

"Ovo je jedna velika timska pobjeda. Probat ćemo da savladamo Zvezdu večeras. Igrali smo protiv njih i znamo ko su i šta su, ali ako odigramo kao protiv Cedevite, možemo osvojiti turnir", kaže Stepanović.

"Na početku turnira smo igrali malo slabije, nedostajalo je timske konekcije u igri i igrali smo sve bolje, a ovo je bila naša najbolja utakmica do sada. U prvoj utakmici nam je nedostajao učinak jednog od najboljih igrača Gegića koji nije bio na svom nivou, ali on je ušao u formu sada. Mislim da će večeras biti totalno drugačija utakmica i da možemo slaviti", rekao je Čampara.

Večerašnji pobjednik će se priključiti Mega Leksu, Real Madridu i Žalgirisu na završnom turniru.