Loše izdanje
110

Juniori BiH u trećem kolu U18 Eurobasketa poraženi od Latvije

Piše: N. K.
(Foto: FIBA)
Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas od selekcije Latvije u okviru 3. kola grupe D Evropskog prvenstva rezultatom 74:79.

Naši košarkaši su očajno otvorili utakmicu i vrlo brzo Latvijci su imali prednost od čak 10:0. Do kraja četvrtine Latvijci su na krilima Atelbauersa održavali prednost, koju su bh. košarkaši uspjeli smanjiti na šest koševa razlike.

U drugoj četvrtini proigrali su mladi Zmajevi, a posebno raspoložen je bio Sani Čampara. Izuzetno efikasno prvo poluvrijeme tako je okončano neriješenim rezultatom 48:48.

Potpuno drugačija košarka igrala se u nastavku s bolje organizovanim odbranama obje reprezentacije pa je i meč postao neefikasan. Rezultat je ostao u egalu, a u posljednju četvrtinu ekipe su ponovo ušle poravnate u rezultatu (61:61).

Koš za košem igralo se do polovine posljednje dionice, a onda su se Latvijci na krilima Lacisa raspucali te na kraju stigli do pobjede od pet koševa razlike.

Najbolji bh. košarkaš bio je Čampara koji je postigao 16 koševa te upisao i sedam asistencija. Podršku je imao u Adžiću koji je ostvario sedam skokova.

Kod Latvijaca se istakao Lacis s 18 postignutih koševa, Visnevicz je dominirao pod koševima s 13 skokova, a Atelbauers je podijelio pet asistencija.

Drugi meč iz naše grupe između Francuske i Slovačke, koji će ujedno dati odgovor na konačno stanje na tabeli grupe D, igra se danas u 18 sati.