Novi poraz
54

Juniori BiH porazom od Grčke završili na 8. mjestu na Eurobasketu

Piše: N. K.
(Foto: FIBA)
Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine okončala je nastup na Evropskom prvenstvu u Slovačkoj na osmom mjestu nakon što je danas u razigravanju poražena od selekcije Grčke rezultatom 55:77.

Prva četvrtina prošla je u očajnoj realizaciji obje ekipe, koje su na kraju zajedno ubacili svega 19 poena. Grci su se snašli malo bolje pa su imali prednost od pet koševa razlike.

Nevjerovatna promjena u igri dogodila se u drugoj četvrtini kada su se raspucali košarkaši obje selekcije. Ipak, naši nisu uspjeli smanjiti zaostatak pa se na odmor otišlo s rezultatom 35:29 za grčku reprezentaciju.

U prvom poluvremenu u našoj selekciji istakao se Kamenjaš koji je postigao osam poena, imao pet skokova i tri asistencije. Najefikasniji kod Grčke bio je Kalaitzakis s devet poena, a stigao je i četiri puta skočiti.

Grci su u istom ritmu nastavili igrati i u nastavku meča te su povećali prednost na kraju treće dionice na 18 poena razlike.

Bh. juniori i posljednju četvrtinu nisu odigrali na nivou pa su na kraju zabilježili uvjerljiv poraz.

Najefikasniji u našoj reprezentaciji bio je Ilić sa 16 postignutih poena, dok je kod Grka najbolji bio Kalaitzakis sa također 16 ubačenih koševa.