Finiš prvenstva
39

Juniori BiH poraženi od Italije, u nedjelju duel s Grcima za 7. mjesto na Eurobasketu

Piše: N. K.
(Foto: FIBA)
Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od selekcije Italije rezultatom 59:77 u utakmici razigravanja za pozicije od 5. do 8. mjesta na Eurobasketu.

Naši košarkaši su loše otvorili meč i sredinom prve četvrtine su već imali zaostatak od 12 poena razlike. Igralo se potom koš za košem i Italijani nisu dopuštali bh. košarkašima da se približe.

U drugoj četvrtine bh. juniori su drastično popravili igru u odbrani i Italijane su zaustavili na svega devet ubačenih koševa. Uticalo je to i na rezultat pa se na odmor otišlo s zaostakom od sedam koševa razlike.

Uslijedila je sjajna treća četvrtina u kojoj su obje ekipe ubacile 20 i više koševa, a u posljednju dionicu bh. košarkaši su ušli sa zaostatkom od osam koševa razlike.

Ipak, nisu bh. juniori imali snage za oduprijeti se raspoloženim Italijanima, koji su do kraja meča uvećali prednost i slavili uvjerljivu pobjedu.

Najefikasniji u našoj selekciji bio je Adžić s 15 postignutih poena, a posebno se istakao Kamenjaš koji je ostvario 14 skokova.

Nezaustavljiv kod Italijana bio je Palumbo, koji je na kraju postigao 26 poena.

Bh. juniori će tako u utakmici za 7. mjesto na Eurobasketu u nedjelju od 13:30 sati igrati protiv selekcije Grčke, dok će Italijani za 5. poziciju snage odmjeriti s Francuzima.