Košarka
70

Josip Pandža se družio sa mladim košarkašima KK Vukovi

Piše: E. M.
Josip Pandža se družio sa mladim košarkašim nadama (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Josip Pandža se družio sa mladim košarkašim nadama (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Zlatni selektor košarkaške kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Josip Pandža, u četvrtak navečer posjetio je Zenicu te se družio sa košarkašima Košarkaškog kluba Vukovi.

Pandža je u sportskoj dvorani Osnovne škole "Meša Selimović" u Zenici dočekan velikim ovacijama od mladih košarkaških nada i osnivača Faruka i Haruna Čolića. Najmlađi, a ujedno i najuspješniji bh. selektor mladim košarkašima je poručio da je košarka kolektivni sport te da samo tako, ne kao pojedinci, mogu uspjeti baš kao i kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Tokom svog višesatnog boravka, Pandža je odgovarao i na pitanja košarkaša gdje je istakao da su mu najdraži momenti bili "trojka" Čampare, dolazak u Sarajevo, kao i ceremonija osvajanja zlatne medalje.

Jedan od osnivača KK "Vukovi" Harun Čolić je kazao kako je dolazak Pandže veliki podsticaj za dalji rad ovog sportskog kolektiva.

"Ovaj dolazak predstavlja veliki podsticaj i motivaciju za rad kako svim dječacima KK 'Vukovi', tako i trenerskom osoblju te ostalim košarkašima kojih ovaj divni grad zasigurno ima mnogo. Želio bi istači posebnu zahvalnost gradonačelniku Zenice Husejinu Smajloviću na bezrezervnoj podršci kako našem klubu tako i općenito zeničkom sportu, sponzorima i prijateljima kluba te roditeljima dječaka članova kluba", izjavio je Čolić te pozvao sve mlade koji vole košarku da iskoriste upis novih članova koji je u toku.

Inače, KK "Vukovi" u Zenici postoje već treću godinu, a praksa im je da često u posjetu dovedu neka velika sportska imena, dok bi u narednim mjesecima Zenicu trebali još posjetiti i Gordan Firić i Adis Bečiragić.