NBA
7

Još jedno Nurkićevo odlično izdanje nedovoljno Portlandu za pobjedu protiv San Antonija

Piše: K. H.
Foto: AFP
Foto: AFP
Ekipa Portlanda poražena je na gostovanju kod San Antonija rezultatom 131:118, a bh. košarkaš Jusuf Nurkić postigao je 16 poena.

U prvoj četvrtini gledaoci su u AT&T centru vidjeli izuzetno ofanzivnu košarku i s jedne i s druge strane, a postignuto je čak 55 poena. Trail Blazersi su imali minimalnu prednost (33:32) da bi u drugoj četvrtini Sparsi zaigrali puno bolje, brzo su stigli do dvocifrene prednosti i na poluvrijeme su otišli sa sedam koševa razlike. Bilo je 62:55.

Portland se tu nije predao, sredinom treće četvrtine anulirao je vodstvo domaćih, ali San Antonio u finišu treće dionice pravi novu dobru seriju i sa sedam koševa razlike ulazi u posljednji dio igre. Za razliku od početka drugog poluvremena Sparsi su zaigrali puno bolje, kontrolisali su prednost i na kraju su uspjeli doći do pobjede.

Najefikasniji igrač na meču bio je Lillard sa ubačenih 37 poena, a imao je i deset asistencija i dva skoka. DeRozan je u redovima Sparsa postigao 36 poena, a efikasan je bio i Aldridge koji je ubacio 29.

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić na terenu je proveo nešto više od 31 minutu i uspio je ubaciti 16 poena uz šut iz igre 7-11. Nurkić je također imao ubačena i dva od dva slobodna bacanja, a na 16 poena dodao je pet asistencija i osam skokova, što znači da je odigrao još jednu izuzetnu utakmicu.

U prvom meču večeri Miami je na svom terenu porazio Utah rezultatom 102:100, dok je Philadelpha također na svom terenu bila bolja od Memphisa sa 103:95.

Dallas je bez Luke Dončića porazio LA Clipperse na svom terenu rezultatom 114:110.

Rezultati by SofaScore