Odbio poziv selekcije BiH
36

Još jedan Bosanac postaje zvijezda u Fenerbahčeu: Divi se Džeki i sanja NBA ligu

H. H.
Tarik Biberović (Foto: Twitter)
Tarik Biberović (Foto: Twitter)
Tarık Biberović (22), mlada zvijezda Košarkaškog kluba Fenerbahče, koji je dobro počeo sezonu u Euroligi i turskoj Superligi, dao je intervju za turski Skorer u kojem je između ostalog govorio i o Edinu Džeki.

Ovaj košarkaš rođen 28. januara 2001. godine u Zenici karijeru je počeo 2016. godine u redovima Sparsa, a dvije godine nakon toga, napustio je BiH i karijeru nastavio u redovima Fenerbahčea, s kojim je 2022. godine postao prvak Turske.

Iako ga je selektor Vedran Bosnić zvao u reprezentaciju BiH 2018. godine, Biberović se tada nije odazvao i prihvatio je državljanstvo Turske kako bi mogao igrati za njih.

Govoreći o Edinu Džeki, koga je Fenerbahče ove sezone doveo u svoje redove, Biberović je istakao divljenje prema Dijamantu:

"Nisam još imao priliku da upoznam Džeku. Edin Džeko je legenda za mene. Gledao sam ga kada sam bio mali. Okupljali smo se s prijateljima i gledali utakmice, Za mene je Edin Džeko jako velik i jako mi je drago gledati ga ovdje", ispričao je Biberović.

Košarkaš kojeg su ovog ljeta draftovali Memphis Grizzliesi dotakao se i NBA planova:

"Naravno, NBA je san iz djetinjstva. Dat ću sve od sebe da ostvarim ovaj san, ali ne želim da odem i da samo kažem 'bio sam igrač u NBA'. Na primjer, kao Bogdan Bogdanović ili kao Vasilije Micić, osvojili su trofej Eurolige i onda otišli", kazao je Biberović.

Rođeni Zeničanin ove sezone bilježi 7.8 poena, 3.8 skokova i 1.6 asistencija po utakmici te je svojim igrama dodatno skrenuo pažnju na sebe i pobrao simpatije navijača Fenera.