Snimio reklamu
23

Jokić otkrio šta jede za doručak i iznenadio, to je obrok od 5.000 kalorija

N. M.
Nikola Jokić (Foto: Twitter)
Nikola Jokić (Foto: Twitter)
Ponajbolji košarkaš svijeta Nikola Jokić poznat je kao veliki gurman i neko ko uživa u hrani, a fanove je svejedno iznenadio otkrivši šta sadrži jedan njegov tipičan doručak.

Ispričao je Jokić u jednoj reklami u kojoj je govorio o hotelima da njegov doručak ima oko 5.000 kalorija. Priznao je da možda i pretjeruje.

"Uh... Kajgana od pet jaja, uz to slanina, šunka i špinat. Ne smije da bude tečno, ne smije da bude previše suho. Mora da bude savršeno. Onda, ovsena kaša - orasi, bademi, borovnice i med. Onda šejk u koji idu banana, šumsko voće i malo soka od jabuke. Bogami, to je oko 5.000 kalorija u tom doručku", nasmijao se Nikola Jokić koji je rekao da u hotelu najviše cijeni dobru hranu, ali i dobar pogled.

Jokić je s Denverom prije dvije noći završio regularnu sezonu NBA lige, koju su Nuggetsi okončali na drugom mjestu Zapadne konferencije.

Srbijanski košarkaš glavni je favorit za prestižno priznanje najkorisnijeg igrača regularne sezone (MVP) sa prosječnom statistikom od 26,4 poena, 12,4 skoka i 9 asistencija po utakmici.

U prvoj rundi play-offa NBA lige će Denver igrati protiv pobjednika duela play-ina između New Orleans Pelicasa i Los Angeles Lakersa.