Utjecao i saigrač
45

Jokić objasnio zašto je odabrao kineski brend ispred Nikea, ne zna na koliko je godina ugovor

N. M.
Foto: Twitter / Montaža
Foto: Twitter / Montaža
Srbijanski košarkaš Nikola Jokić nedavno je napravio neočekivan potez i promijenio sponzora koji se brine za njegovu obuću.
Dugo je Jokić sarađivao s jednim od najpoznatijih svjetskih brendova Nikeom, a sada je potpisao ugovor s kineskom kompanijom "361".

Patike ovog proizvođača prvi je put Jokić nosio na nedavnoj utakmici Denvera protiv Toronta, u kojoj su Nuggetsi slavili 113:104, a Jokić je ubacio 31 poen, uhvatio 15 skokova i podijelio 6 asistencija.

Sada je objasnio da je ključnu ulogu pri odluci da promijeni sponzora odigrao saigrač Aaron Gordon, koji je tako označen kao "glavni krivac" za promjenu Jokićevog dobavljača patika.

"Gordon je mnogo utjecao, ali i oni (brend 361) su bili zaista direktni i iskreni sa mnom. Razgovarao sam sa Aaronom u vezi sa svime, on mi je rekao da su dobri, brzi i da slušaju igrača. Zaista sam zadovoljan dosadašnjim odnosom. Čak ni ne znam na koliko je godina ugovor, ali oni zaista pokušavaju da naprave što udobniju patiku. Pitaju me poslije svakog treninga i poslije svake utakmice o mom mišljenju o patikama i to im je bitno", otkrio je Jokić.

Finansijski detalji ugovora Jokića i "361" još nisu poznati.

Kineski brend "361" star je tačno 20 godina i može se pohvaliti sa gotovo 6.000 prodavnica svoje opreme u Kini, dok u ostatku svijeta ima blizu 3.000 prodajnih mjesta.